דירוג החומרה של שחמת הכבד
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

מה תוחלת החיים ואיכות החיים של חולה בשחמת הכבד לפי דרגות המחלה? כיצד נקבעות דרגות המחלה? האם יש קבוצת תמיכה באזור תל אביב?

תשובה:
ניתן לדרג את שחמת הכבד לפי מספר שיטות. אחת מהן היא שיטת Child, שמשתמשת במדדים של בילירובין, אלבומין, INR, ואם יש או אין אנצפלופתיה או מיימת. החלוקה היא לקבוצות A, B, C. חולים מקבוצה C הם בעלי הפרוגנוזה הגרועה ביותר. אחוזי התמותה של הסובלים משחמת הכבד תוך 10 שנים היא 34%-66%. לשחמת הכבד על רקע אלכוהול פרוגנוזה גרועה יותר משחמת על רקע מחלה ביליארית או נגיפית (Hepatitis C). השתלת כבד היא הטיפול היחיד שיכול לרפא חולה בשחמת כבד. ההחלטה האם לבצע השתלה תלויה בחומרת המחלה, באיכות החיים ובהיעדר גורמים שלא יאפשרו את ההשתלה. אין לי מספיק לגבי קיום קבוצת תמיכה באיזור תל אביב, אך ישנה עמותה הנקראת "חץ" שמארגנת קבוצות תמיכה במספר מרכזים בארץ. נסי ליצור איתם קשר. בהצלחה, ד"ר קרן גלרון - אינפומד