הסבר לגבי בדיקות דם הורמונליות לחולה בשחלות פוליציסטיות
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בת 32. יש לי שחלות פוליציסטיות וזה כמה שנים אין לי מחזור סדיר. רוב הזמן אין לי מחזור כלל, מלבד עם כדורים. לאחרונה נתנו לי חבילה אחת של גלולות למניעת הריון מסוג פמינט על מנת שאקבל וסת ואעשה בדיקת פרופיל הורמונלי. אלה היו התוצאות: SHBG 150 INS

תשובה:
ערך נמוך של פריטין מעיד כי המאגרים של ברזל בגופך נמוכים, זה יכול לבוא במקביל לרמת המוגלובין תקינה, ומראה כי עלייך לדאוג למלא את המאגרים על ידי תזונה נכונה או תוספי מזון. לא ציינת את היחידות שבהן נמדדו הערכים בבדיקות הדם ההורמונליות, וגם חסר מידע חשוב נוסף: האם היית בצום לפני הבדיקה? האם הבדיקה בוצעה בבוקר או בערב? SHBG הוא חלבון שתפקידו לקשור את ההורמונים בדם. ככל שרמתו גבוהה יותר, יש פחות הורמון חופשי פעיל בדם. רמתו עולה על ידי טיפול הורמונלי, גלולות למניעת הריון, אסטרוגן ומחלות מטבוליות שונות. רמתו אצלך גבוהה ואני מניחה כי זה כתוצאה מנטילת הגלולות. רמת האינסולין שלך תקינה וקרובה לגבול התחתון של הנורמה, ורמה זו יכולה להתאים לבדיקת דם המבוצעת לאחר צום. רמתו הקורטיזול אצלך גבוהה מהנורמה, וזה יכול להתאים לבדיקה שהתבצעה בשעות הבוקר, כאשר רמת הקורטיזול בדם בשיאה. סיבות אפשריות נוספות לרמה גבוהה של קורטיזול הן תסמונת קושינג, גידול המפריש ACTH, וגידול בבלוטת יותרת המוח. תוצאות אלו אמינות, אך לפיהן בלבד לא ניתן לומר מדוע אינך יורדת במשקל. יש להמשיך את הבירור, ומלבד הדיאטה גם לעשות פעילות גופנית. בהצלחה, ד"ר קרן גלרון - אינפומד