הסיבות האפשריות לדימום מהאף
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בן 56. מזה כחצי שנה סובל מדימומים וקרישי דם באף. צריבה על ידי רופא אף-אוזן-גרון לא עזרה. נראה לי שהדימומים מגיעים מחלקו העליון של האף. רופא א.א.ג לא ראה מקורות דימום בחלק האף העליון. ממה יכולים להיגרם דימומים אלה וכיצד ניתן להפסיקם?

תשובה:
האם אתה לוקח כדורים מדללי דם? האם אתה נוהג להתעסק עם האף? בעונה זו של החורף, בגלל לחות נמוכה ויובש, עולה תדירות הדימומים מהאף. האם דיממת גם בקיץ? בלי בדיקה, מובן שלא אוכל לומר מה מקור הדימום. אני ממליצה לך, בנוסף לבדיקת רופא א.א.ג חוזרת, לעבור גם בדיקות דם הכוללות ספירת דם ותפקודי קרישה. בברכה, ד"ר נעמה ורבין - אינפומד