דלג לתוכן

שימוש בוויאגרה בחולי סוכרת

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 19/11/2009 תאריך עדכון: 08/06/2013
1 דקות קריאה

שאלה:

בעלי בן 59 חולה סוכרת, לא ממש מאוזנת. לפני כשנתיים חלה בווסקוליטיס במעי הדק, שאובחן בבדיקת צנתור של כלי הדם. כבר זמן רב הוא מתקשה להגיע לזקפה, עובדה שאיתה קשה לו להשלים. בזמן האחרון הוא מתעקש לקחת ויאגרה. אני חוששת מאוד מן ההשפעה של כדור זה על בריאו

תשובה:

סוכרת ממושכת ולא מאוזנת גורמת לסיבוכים רבים במערכות שונות בגוף בשל פגיעות בכלי דם קטנים ובמערכת העצבים. פגיעה בתפקוד המיני בגברים עם סוכרת היא שכיחה מאד, במיוחד לאחר שנים של מחלה, וכאשר ישנן גם מחלות אחרות, כמו יתר לחץ דם והיפרכולסטרולמיה. התרופה וויאגרה פועלת על ידי הרחבה של כלי דם. היא משמשת לטיפול בגברים עם קושי בהגעה לזקפה אך גם במחלות אחרות שבהן יש פגיעה לכלי דם, כמו יתר לחץ דם ריאתי. אין מניעה לחולי סוכרת להשתמש בויאגרה, כל עוד השימוש אינו מוגזם, כמו כל דבר אחר בחיים. המשתמש בתרופה צריך להיות רגיש לעצמו ולתגובות של גופו לתרופה, מכיוון שהפעולה של הרחבת כלי דם יכולה, בתנאים מסויימים, לגרום גם לירידה של לחץ הדם, במיוחד בחולי סוכרת עם פגיעה באיזון העצבי הנורמלי של לחץ הדם בגלל פגיעה במערכת העצבים האוטונומית (מערכת העצבים אשר שולטת בין היתר על נושא לחץ הדם והדופק). מחקר שבדק השפעה של נטילת ויאגרה על חולי סוכרת מסוג 2 הראה נטייה קלה, לירידה בלחץ הדם בנטילת מינון גבוה של ויאגרה. יש משפחה אחת של תרופות, שלאנשים הנוטלים אותן אסור לקחת ויאגרה בשל הסכנה של תת-לחץ דם, והיא משפחת הניטראטים ( מונוניט, איזוקט, קורדיל, ניטרוגליצרין וכו'), אך ברשימה שפירטת לא מופיעה תרופה ממשפחה זו. לא ידוע לי על בעיה בנטילת ויאגרה בחולים עם וסקוליטיס, אך הדבר מעולם לא נבדק באופן מחקרי. ד"ר קרן מאיר-שפריר - אינפומד
רופאים בתחום
ד"ר נירית אבירן
ד"ר נירית אבירן אנדוקרינולוגיה
ד"ר אלכסנדר זגולייב D.M.D
ד"ר אלכסנדר זגולייב D.M.D רפואת שיניים
מרפאת ד"ר צחי שלקוביץ
מרפאת ד"ר צחי שלקוביץ עור ומין
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו