סויה ומחזור חודשי
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בת 24. האם יש קשר בין סויה לבין המחזור? לפני שנה הפסקתי לאכול מוצרי חלב ועברתי לסויה, שמתי לב שהמחזור שלי נחלש והיום אני מקבלת ממש מעט. האם אני צריכה לדאוג? מה אפשר לעשות?

תשובה:
ידוע כי מוצרי סויה מדמים את פעילות האסטרוגן. במקרים רבים נמצא שילדות שצרכו כמויות גדולות של מוצרי סויה סבלו מהתפתחות מינית מוקדמת, הופעת ציסטות בשחלות, ובמקרים מסוימים נמצא קשר בין צריכה מוגברת של סויה לבין התפתחות סרטן השד. לא מצאתי מידע על קשר בין צריכת סויה לבין הפחתה בכמות הדימום החודשי. לא נראה כי יש סיבה לדאגה, אך כדי להיות שקטה, את יכולה לבצע בדיקת דם של רמות הורמונים ולוודא שהכל תקין. בברכה, ד"ר קרן גלרון - אינפומד