סיבות אפשריות לכאבי גב ורגליים אצל נערה צעירה
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בת 16. בחודשיים האחרונים אני מרגישה כאבים עזים ברגליים, במיוחד ברגל שמאל, שמתחילים באזור העכוז ומגיעים עד לכפות הרגליים. הכאבים התחילו עם כאבי גב, והיום אני לא יכולה ללכת הרבה או לעמוד עמידה ממושכת מבלי להרגיש כיווצים ולחצים עזים ברגל. עברתי בדיק

תשובה:
כאבי גב אמנם נפוצים פחות בקרב בני העשרה מאשר באוכלוסייה המבוגרת יותר, אך עדיין מהווים, מעת לעת, סיבה לפנייה לרופא. גם בקבוצת גיל זו יש מגוון רחב ביותר של סיבות העלולות לתרום להופעה של כאבי גב ממושכים. פריצת דיסק היא גורם נדיר, אך לא בלתי אפשרי. סיבות אחרות אפשריות כוללות עיוותים מבניים, זיהומים, תזוזה של חוליות ועוד. בדיקת ה- EMG, שנועדה לאפיין הפרעות בהולכה העצבית, היא אמצעי יעיל העוזר לאתר את מקור ההפרעה והכאב. הסברים אפשריים אחרים לבעיות שאת מתארת, מלבד בעיות עמוד שדרה, עשויים להיות בתחום הנוירולוגי. בברכת בריאות שלמה ד"ר רונן בלכר - אינפומד