חרדה, התעלפות ורסיטל
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בת 33, בריאה בדרך כלל, נוטלת זה כחודשיים חצי כדור רסיטל. לפני כמה ימים עברתי למינון של כדור בבוקר. קמתי עם נפיחות בשפה העליונה ולאחר מכן התעלפתי. בבית חולים עברתי כמה בדיקות, ביניהן בדיקת אקג, וכל התוצאות היו תקינות. יש לי לחץ דם 80/60, רמת ה-

תשובה:
כדי להבין את הגורם להתעלפות עלייך להתייעץ עם הרופא המטפל בך (רופא משפחה או פנימאי), לאחר שיתרשם מגיליון המיון מהיום שבו התעלפת ולאחר שתציגי בפניו את תוצאות הבדיקות השונות שעברת. העובדה שבבית החולים "לא התרגשו" מההתעלפות היא סימן טוב! התעלפויות הן תופעה די שכיחה ולא מסוכנת, ויכולות להיגרם על ידי מגוון גורמים, רובם שפירים ובלתי מסוכנים במיוחד, כגון נטייה ללחץ-דם נמוך, שתייה או אכילה לא מספיקות, עייפות, התרגשות, ועוד. מובן שאם את סובלת מהתעלפויות שמפריעות לך, יש לבצע בירור גופני רפואי לפי שיקול דעת הרופא המטפל. בירור כזה בדרך כלל כולל מעקב לחץ-דם ודופק, מעקב משקל גוף והרגלי תזונה ופעילות גופנית, ולעיתים מוסיפים לו גם בדיקת נוירולוג וייעוץ של קרדיולוג. רסיטל בדרך כלל אינו גורם להתעלפויות ואינו קשור לכך, אך במקרים נדירים יחסית (בדרך כלל אצל קשישים) הכדור עלול לגרום להפרעה במשק המלחים של הגוף המכונה היפונתרמיה (ירידה ברמת הנתרן בדם). כדאי לבצע בדיקת דם כדי לוודא שרמת הנתרן ורמות של מלחים אחרים בדמך הם בטווח הנורמה, על מנת שתוכלי להמשיך לקבל את הטיפול ללא חשש. תרגישי טוב! ד"ר איילת אביטל-מגן - פסיכיאטרית