דלג לתוכן

תופעות שעלול לגרום החיידק הליקובקטר פילורי

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 28/11/2009 תאריך עדכון: 03/06/2013
1 דקות קריאה

שאלה:

אני בת 22. במשך 3 שנים היו לי הרבה בעיות של שיעול ונזלת מוזרה. תמיד אבחנו את זה כסינוסיטיס, ולמרות כל הטיפולים שקיבלתי תמיד זה חזר. הלכתי לעשרות רופאים, עד שרופא מומחה נתן לי בדיקת נשיפה שהתגלתה חיובית (24) ועכשיו אני מקבלת טיפול. האם יש קשר בין הח

תשובה:

אני מניחה כי מדובר בחיידק ההליקובקטר פילורי, ושכעת את נוטלת את הטיפול המשולש: שני סוגי אנטיביוטיקה ונוגד חומצה. אין קשר ישיר בין עלייה או ירידה במשקל לבין החיידק, אלא אם כן נוצר כיב קיבה הנוצר על רקע הזיהום, ואז יכולה להופיע ירידה במשקל כתוצאה מכאבי בטן, בחילות וצרבות. הימצאות החיידק עלולה לגרום לכאבים בזמן קיום יחסי מין, אך זה נדיר. ההידבקות בחיידק נעשית דרך הפה, למשל על ידי הכנסת ידיים שנגעו בחיידק קודם לכן לפה. בנוסף, צפיפות והיגיינה ירודה מעלים את הסיכון להידבקות. רפואה שלמה, ד"ר קרן גלרון - אינפומד

נושאים מרכזיים

רופאים בתחום
ד"ר שמעון שטורך
ד"ר שמעון שטורך נפרולוגיה
פרופ' ענת קסלר
פרופ' ענת קסלר נוירולוגיה
 דניאל וייס
דניאל וייס פודיאטריה
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו