בלט דיסק ב-MRI
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בן 48. עברתי בדיקת MRI של בעמוד השדרה הצווארי. התגלו "פרוטרוזיה דיסקלית אחורית ב-c4-5 ללא לחץ על עמוד שדרה, פרוטרוזיה דיסקלית אחורית ב-c5-6 יותר לצד שמאל נוגעת בחוט השדרה, בלט דיסקלי אחורי שטוח בc6-7 ללא מגע בחוט השדרה. חוט השדרה נראה בעל א

תשובה:
תוצאות בדיקת ה- MRI שערכת מעלות שני ממצאים מרכזיים: 1. בלט של שלושה דיסקים בין-חולייתיים באזור הצוואר, אשר רק אחד מהם נוגע בחוט השדרה ועשוי לגרום לתסמינים כלשהם. מגע של הדיסק בעצבים משמאל עלול במקרים מסויימים לגרום לחולשה ביד, אולם כדי להעריך אם זה אכן המצב אצלך מומלץ לפנות לאורתופד, שיבחן את התמונות שהבדיקה הפיקה. 2. מלאות ציסטית בסינוס המקסילרי משמאל. ברוב המקרים מדובר בציסטה פשוטה, הנמצאת בכ-10 אחוז מהאוכלוסיה הבריאה. כל עוד היא אינה גורמת לתסמינים (כאבים, שינויים בתחושה, זיהום, חסימה של ניקוז הסינוס) אין צורך לטפל בה. איחולי בריאות, ד"ר נועה גולדשר מינרבי - אינפומד