ילד בן 12 שסובל מכאבי רגליים וברכיים
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אחייני בן ה - 12 מתלונן זה כחודש על כאבים בברכיים, במרפקים וברגליים, ועכשיו גם טוען כי יש לו תחושת שריפה מדי פעם, וכאשר הוא מתעמל כואב לו יותר. נאמר לנו כי יתכן שזה בשל הגדילה. הילד די נמוך לגילו ונמוך מאחותו התאומה. האם יש צורך בבדיקה נוספת ומפורטת

תשובה:
כאבי גדילה הם כאבים ומחושים לא ברורים בשרירים ובמפרקים, אצל ילדים ומתבגרים. אכן יתכן כי אלה כאבי גדילה, דבר המתאים לגילו, אך חשוב בכל מקרה לעבור בדיקה גופנית. חשוב לראות אם ישנם הגבלה בתנועת המפרקים, אודם או נפיחות, סימפטומים נלווים שלא קשורים למפרקים וכן הלאה. אם הכאבים נמשכים, כדאי להגיע עמו לרופא המטפל לבדיקה. בהצלחה ד"ר נעמה זנזורי - אינפומד