שימוש ממושך באלטרוקסין אצל אישה בהריון
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

האם בעקבות שימוש באלטרוקסין במשך כחמש שנים יכול להיגרם נזק לעובר ?

תשובה:
התרופה אלטרוקסין (או בשמה הגנרי Levothyroxin) מסווגת לפי ה- FDA (מנהל התרופות והמזון האמריקאי) בדירוג A שהוא הבטוח ביותר לשימוש בהריון, כלומר שבמחקרים שנעשו לא נגרם כל נזק לעוברים של נשים הרות שנטלו את התרופה. לא רק זאת, אלא שיש המלצה לנשים שסובלות מהיפותירואידיזם (תת- תפקוד של בלוטת התריס) להמשיך וליטול את התרופה במהלך ההריון. הסיבה לכך היא שהיפותירואידיזם של אם הרה שאינו מטופל עלול לגרום לפגיעה בגדילת והתפתחות העובר וקשור לאחוז גבוה יותר של סיבוכים הריוניים (הפלות ספונטניות, רעלת הריון, מוות תוך רחמי ולידה מוקדמת). יש לעקוב אחר רמות TSH בכל אחד מהטרימסטרים של ההריון וגם 6-8 שבועות לאחר הלידה. לעיתים יש צורך בהגדלת במינון של התרופה במהלך ההריון כדי לשמור על איזון.