סבל מרעש שיכול להיות ממקור גופני או נפשי
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

לפני כארבע שנים עברתי לגור בדירה שנמצאת בסמיכות לחנות שפועלת בה מערכת אוורור במשך 24 שעות ביממה. בשלב מסוים הרעש שהיא משמיעה הוציא אותי מדעתי עד כדי כך שרציתי לעזוב את הבית. אני נשוי עם שני ילדים. לא יכולתי להתרכז בשום דבר ובשלב מסוים חלפו במוחי מחשב

תשובה:
לפני שאתייחס לפן הנפשי, עלי להמליץ שתפנה דרך רופא המשפחה שלך לבדיקת רופא אף-אוזן-גרון או לבדיקת נוירולוג, על מנת לשלול מקור גופני, לא נפשי, שגורם לך לשמוע רעש. לגבי גורם כזה תוכל לקרוא בתשובות בפורטל אינפומד העוסקות בתופעה הנקראת טיניטוס. שנית, בהנחה שמקור הרעש הוא נפשי, התשובה לשאלתך היא חיובית, ניתן להקל על תופעה מסוג זה באמצעות תכשירים נוגדי דיכאון וחרדה. הטיפול הוא יחסית פשוט ולא יקר, ומאד מומלץ להיעזר בו במקום לסבול ולחשוש שאתה פוגע במשפחתך. לצורך התחלת הטיפול מומלץ לשוב למרפאת בריאות הנפש בה טופלת או לבקש הפניה לפסיכיאטר דרך רופא המשפחה. תרגיש טוב ובהצלחה, ד"ר איילת אביטל-מגן - פסיכיאטרית