אני בשבוע ה-29 של הריון ראשון. יש לי כאבים כבר תקופה ארוכה באיזור הנרתיק, הדומות מבחינת ההרגשה להתכווצות שרירים. עשיתי כמה פעמים בדיקת שתן ולא ראו שום דבר בבדיקה. ברצוני לדעת מה זה בבקשה ומה עליי לעשו
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בשבוע ה-29 של הריון ראשון. יש לי כאבים כבר תקופה ארוכה באיזור הנרתיק, הדומות מבחינת ההרגשה להתכווצות שרירים. עשיתי כמה פעמים בדיקת שתן ולא ראו שום דבר בבדיקה. ברצוני לדעת מה זה בבקשה ומה עליי לעשות. דבר שני, יש לי על השפה הימנית בליטה מתחת לעור

תשובה:
ההתכווצויות שאת חשה, יתכן שמקורן בשינויים ההורמונליים שאת עוברת, אך יש צורך בבדיקה על מנת לשלול פתולוגיות אחרות. לגבי הבליטה התת-עורית, ייתכן שמדובר בציסטה, ואם כך, אין סיבה לדאגה, לרוב אין לעניין משמעות קלינית, ונחוץ רק במעקב. גם כאן נחוצה בדיקה. עם כל הרצון הטוב, לא נוכל לאבחן הבליטה מבלי לבדוק אותך. אני ממליצה לא להזניח את הבעיות האלה. גם אם הן נראות לך זניחות או מביכות, גשי לבדיקה אצל הגינקולוג/ית המטפל/ת. ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד