דלג לתוכן

התגלתה אצלי מיומה בגודל 3 ס"מ. לאחר שמונה חודשים נבדקתי שוב והמיומה גדלה ל-5 ס"מ. אני מעוניינת להיכנס להריון. הגינקולוג אמר לי שניתן, מכיוון שהמיומה ממוקמת בדופן הרחם ולא אמורה להפריע להתפ

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 17/12/2007 תאריך עדכון: 19/09/2013
1 דקות קריאה

שאלה:

התגלתה אצלי מיומה בגודל 3 ס"מ. לאחר שמונה חודשים נבדקתי שוב והמיומה גדלה ל-5 ס"מ. אני מעוניינת להיכנס להריון. הגינקולוג אמר לי שניתן, מכיוון שהמיומה ממוקמת בדופן הרחם ולא אמורה להפריע להתפתחות העובר. הוא הוסיף שבזמן ההריון יכולה המיומה לג

תשובה:

הרופא שלך צודק באמרו שניתן להיכנס להריון בזמן שיש מיומה ברחם. אם המיומה קטנה, אין צורך להסירה בשלב זה. מובן שישנה גם הגישה הניתוחית, וכל רופא פועל על פי דרכו, מפני ששתי השיטות מקובלות. כמו שאת מבינה, לא אוכל לומר לך על סמך מכתבך באיזו גישה לבחור. אני מציעה לך לחזור לרופא המטפל ולשמוע ממנו על היתרונות ועל החסרונות של שתי הגישות. בברכה, ד"ר נעמה ורבין - אינפומד
רופאים בתחום
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
ד"ר יואל בקר
ד"ר יואל בקר יישור שיניים ולסתות (אורתודונטיה)
ד"ר יפעת סנדלר
ד"ר יפעת סנדלר רפואת כאב
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו