התלבטות לגבי ביצוע צילום רנטגן ברגל בהריון
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בת 31, בהריון, בשבוע ה-30. לפני כשבועיים החלקתי מכסא משרדי עם גלגלים. הנפילה לא היתה קשה, נפלתי על הישבן, אך תוך כדי הנפילה התעקמה כף רגלי השמאלית באזור החיצוני, (מתחת לשלוש האצבעות החיצוניות. באותו יום חשתי כאב קל ביותר, וכך גם בימים שאחרי. לעית

תשובה:
צילום פשוט הוא אמצעי האבחנה הקל, המהימן והזמין ביותר באבחון שברים. נשים בהריון מעדיפות בדרך כלל, למרות שמדובר בכמות קרינה מועטה בלבד ובנוכחות סיכון מופחת בטרימסטר שלישי, לא לבצע את הצילום כאשר אינו לגמרי נחוץ. אבל כאב שפוחת אינו מצביע בהכרח על היעדר שבר. יתכן שצילום יגלה שבר ויאפשר לאורתופד לתקן אותו ולמנוע עיוות וכאבים בעתיד. ההחלטה אם לבצע צילום או להמתין עד ללידה נתונים בידי היולדת. בברכת בריאות שלמה, ד"ר רונן בלכר - אינפומד