ביוץ מוקדם
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בת 44. תמיד היה לי מחזור סדיר בן 28 יום. אחרי הילד האחרון (החמישי) הייתי עם התקן תוך-רחמי במשך כשנה, אך מכיוון שזה גרם למחזור ארוך ותכוף, הוצאתי אותו. עכשיו אני מנסה להרות, אבל המחזור התקצר ל-24 יום, והביוץ, לפי בדיקות חום וערכת ביוץ, נופל יום ל

תשובה:
במהלך גיל הפוריות של האישה אכן יכולים להיות שינויים באופי המחזור עקב התנודות ההורמונליות המתרחשות בגוף. אצל נשים רבות מופיע "מחזור קצר" או "ביוץ מוקדם", דבר המהווה בעיה עבור נשים ששומרות נידה. למזלנו, הרפואה המודרנית מצאה דרכים להתגבר גם על קושי זה מבלי לפגוע בדרך החיים של הנשים הללו. באמצעות תוספות הורמונליות שונות ניתן לדחות מעט את הביוץ וכך לעקוף את הקושי. אני ממליצה לפנות לרופא/ה המטפל/ת על מנת לדון עימו/ה על האפשרות לדחות את הביוץ ולהיכנס להריון תוך התחשבות בסיכונים הכרוכים בהריון בגילך. ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד