הסבר תוצאות בדיקות של הערמונית
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אבי בן 60.לפני כחודשיים עבר בדיקת PSA, והתוצאה היתה 6.19. הוא נשלח לאורולוג, שבדק אותו ומסר שאינו מרגיש משהו חשוד ושיתכן שיש דלקת, ונתן לו אנטיביוטיקה. כשסיים את הטיפול נשלח אבי לבצע שוב את הבדיקה, והתוצאה הייתה זהה. יש לציין שכשעבר את הבדיקה לפני כש

תשובה:
ככל שעולים בגיל, כך עולה גם רמת ה-PSA, הורמון המופרש באופן נורמלי מבלוטת הערמונית. רמתו התקינה נעה בין 1 ל-4 מ"ג\DL. ברמות שמעל 4, מתחילים בירור מקיף יותר הכולל בדיקה רקטלית, בדיקת TRUS (אולטרסאונד רקטלי) וביופסיות. בדיקת ה-TRUS מעידה על ערמונית מוגדלת. ישנן מספר גורמים העלולים לגרום לתופעה זו – Benign Prostatic Hyperplasia (צמיחה או גדילה שפירה של הערמונית), זיהום או ממאירות. סביר להניח שהביופסיות נלקחו לבדיקת האזור ההיפואקוגני וסביבתו. לא אוכל לעזור מעבר לכך בפענוח התשובות עד לקבלת תשובות הביופסיות. בכל מקרה, אם יש לך שאלות, תמיד תוכלי לשאול את האורולוג העוקב אחר אביך. בהצלחה! ד"ר נעמה זנזורי - אינפומד