הזרקת חומר משכך כאב לעצבים בצוואר
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

יש לי כאבים חזקים ביד שמאל. לפעמים היד נעשית כחולה. הרופאים לכלי דם חושבים שיש לי לחץ על כלי הדם, יכול להיות לחץ עצבי. היום הייתי במרפאת כאב והרופא המליץ טיפול נסיוני על ידי הזרקת חומר לעצב. הפעולה נקראת nerve block stellate ganglion block. אני מאו

תשובה:
הפרוצדורה המדוברת יעילה לטיפול בבעיות בסירקולציית הדם או לבעיות עצביות באזור הפנים, הצוואר, והגפיים העליונות. אינני יודעת מהי האבחנה המדוייקת במקרה שלך, אך אנסה להסביר בפשטות אתת התהליך. בטיפול זה מזריקים חומר משכך כאבים אל קבוצת עצבים ספציפית הנמצאת באזור הצוואר, על מנת למנוע כאבים לתקופה ממושכת. התהליך קצר למדי, ואינו כרוך בהרדמה מלאה. לעיתים ישנן תופעות לוואי קלות שמופיעות מספר שעות לאחר התהליך, כמו דמעות, צרידות קלה או קושי בבליעה, אך הן נעלמות לאחר זמן קצר. אם את חוששת מהטיפול, היוועצי ברופא נוסף, לרוב אין דחיפות לביצוע התהליך. ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד