קרעים בשרירים הסובבים את הכתף
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בת 60, לפני שנתיים נפלתי על כתף ימין. לאחר בדיקות והדמיות הוסבר לי, בעקבות בדיקת MRI, כי נמצא קרע בשרירי הכתף המייצבים ובגיד - סופרהספינטוס בחלק הדיסטלי. כיום אני אחרי תקופה ממושכת של פיזיותרפיה, עדיין מוגבלת בחלק מהתנועות וגם סובלת מכאבים, אך פ

תשובה:
ניתוחים מוצעים בדרך כלל לקרעים בשרירים הסובבים את הכתף (Rotator cuff) לאחר תקופה של מספר חודשים בהם טיפול הכולל פיזיותרפיה, מנוחה ותרופות נוגדות כאבים או דלקת אינן מסייעות בהפחתת הכאבים ובשיפור התפקוד. לאחר ניתוח לתיקון קרע תישאר הזרוע מקובעת למשך מספר שבועות. לאחר מכן תתחילי בפיזיותרפיה עם הפעלה גוברת והולכת של הכתף. תפקוד מלא מושג על פי רוב תוך מספר חודשים, בהתאם לאופיו של הקרע ומידת ההצלחה של ניתוח התיקון. הצלחת הניתוח תלויה גם במצבו של המטופל, בתוך כך במצבו הבריאותי, בגילו ובדבקותו בהליך השיקום. אחוזי ההצלחה, הנמדדים בהיעדר כאבים ומידת תפקוד טובה לטווח הארוך, עשויים להגיע למעל 90 אחוזים. בברכת בריאות שלמה, ד"ר רונן בלכר - אינפומד