פעילות מומלצת לאישה עם בעיות במסתם האאורטלי
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

יש לי בעיה במסתם בלב. המסתם האאורטלי הוא ביקוספידלי. הרופא המליץ על פעילות גופנית יומיומית. איזו פעילות מומלצת, באיזה היקף? 1/2 שעה ביום? או יותר? מה ההשפעה של תזונה במצב כזה?

תשובה:
כל עוד מדובר במסתם אאורטלי דו-עלי, ללא הרחבה של האאורטה, אין כל מניעה לבצע כל פעילות גופנית שהיא. ההמלצות הן לשמור על אורח חיים בריא, הכולל פעילות גופנית אירובית, של כ-40 דקות לפחות 3 פעמים בשבוע, ושמירה על תזונה מאוזנת. חשוב לציין שמדובר בהמלצות כלליות, ושיש לבחון כל מקרה לגופו, על פי תפקוד המסתם ומצב החולה. ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד