איזון לחץ הדם
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בת 67, מקבלת אמלודיפין בשעה 8 בבוקר (בערך), אחרי ארוחת בוקר, ואטאקאנד 12 בשעות אחה"צ. בשעות הבוקר לחץ הדם שלי גבוה (ערך עליון בסביבות 160-170, ערך תחתון בסביבות 80). בשעות הצהרים הוא יורד לבסביבות 140/78. האם אפשר לקחת אמלודיפין יותר מוק

תשובה:
את יכולה לקחת את הכדור יותר מוקדם. אין קשר בינו לבין האוכל. עם זאת, אולי כדאי שתפני לרופא המטפל, היות שאת קמה עם לחצי דם גבוהים. אולי כדאי להוסיף כדור אחד גם לפני השינה או בערב. ד"ר שירי אורי - אינפומד