אבי, בן 90 , מעשן מזה 75 שנה, חולה לב, נשלח לצילום חזה בעקבות יריקת כיח
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אבי, בן 90 , מעשן מזה 75 שנה, חולה לב, נשלח לצילום חזה בעקבות יריקת כיח דמי. ע"פ הצילום: "ב RLL הצללה מרכזית סמיכה גדולה ובלתי סדירה. מרכיב אלקטטי ב- RLL. . שער ימני מוגדל ובעמדה נמוכה. הצללות כתמיות בודדות בגדלים שונים בריאות, הגדולה כ - 2 ס"מ ב

תשובה:
על סמך הממצאים מומלץ מאוד להמשיך לבדיקת CT חזה, וכן לבצע תבחין לשחפת. עם התוצאות כדאי לפנות לרופא ריאות מומחה ולהתייעץ לגבי ההשלכות בעתיד, בהתחשב בגילו ובמצבו.