שאלתי היא בקשר ליחס הרצוי בין ה- HDL וה- LDL בבדיקת כולסטרול. האם יש אי
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

שאלתי היא בקשר ליחס הרצוי בין ה- HDL וה- LDL בבדיקת כולסטרול. האם יש איזו נוסחה בה בוחנים אם הערכים "בסדר" או כל ערך בפני עצמו? יש לי כולסטרול 256 , LDL 165 , HDL 85.

תשובה:
ערכי HDL שלך גבוהים מאוד (85) וזה מגן עליך מפני מחלת לב, עם זאת ערכי LDL גבוהים אף הם. היחס הרצוי בנשים בין הכולסטרול הכללי ל HDL הוא מתחת ל 5.6 . כלומר אצלך הוא 3 ולכן הוא תקין.