כאבי ברכיים עקב מאמץ יתר
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בת 18. כבר הרבה זמן יש לי כאבי ברכיים. עשיתי הרבה בדיקות בברכיים וצילומים, אבל הרופאים לא מצאו מה הבעיה. בשעת מאמץ תמיד כואבות לי הברכיים מאוד, ואני לא יודעת מה לעשות.

תשובה:
בשל גילך הצעיר, ותוצאות הבדיקות שעשית, סביר לחשוב שאין לך בעיה רצינית בברכיים, מלבד מאמץ יתר. העובדה שהכאבים מופיעים בעיקר לאחר מאמץ מחזקת השערה זו. נסי להימנע מכל מאמץ לתקופה של שלושה חודשים לפחות, כלומר הפסיקי כל פעילות גופנית, ומלבד הליכה רגילה, אל תאמצי את הברכיים. אם הכאבים יחלפו, סביר שמאמץ יתר הוא הבעיה. בהצלחה, קתרין אטל - פיזיותרפיסטית