דלג לתוכן

על מה יכולה להעיד רמה גבוהה של פרולקטין

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 14/03/2009 תאריך עדכון: 27/09/2013
1 דקות קריאה

שאלה:

יש לי רמת פרולקטין גבוהה, 1400. אני לא נוטלת כדורים למניעת הריון ולא תרופות. יש לחץ ומתח, אך זה משהו טבעי שקשור לעבודה. אני מבקשת לדעת מהן תופעות הלוואי של תרופות להורדת רמה הפרולקטין, ואם תרופות הומאופתיות עוזרות בטיפול במקום תרופות רגילות. הרמה הז

תשובה:

התוצאה מראה ערך גבוה אשר דורש בירור. יש למדוד את רמת הפרולקטין שעתיים לאחר היקיצה בבוקר, ורמה תקינה היא פחות מ-20 מיקרוגרם לליטר. רמה גבוהה של פרולקטין אופיינית למצבי עקה נפשיים, אך יש לשלול גורמים נוספים. תת-פעילות של בלוטת התריס ואי-ספיקה של הכליות יכולים גם הם לגרום לכך. בהיעדר גורם ברור, מומלץ לבצע בדיקת הדמיה של המוח, כגון MRI, על מנת לשלול פרולקטינומה, אדנומה של בלוטת יותרת המוח המפרישה פרולקטין (Prolactin Secreting Pituitary Adenoma). רמת פרולקטין גבוהה מתבטאת בהפרעה בביוץ, הפרעה בפריון והפרשת חלב מהשדיים (גלקטוריאה). התרופות להורדת הרמה הן אגוניסטים לדופאמין (פעילות דופאמינרגית). על תופעות הלוואי של ברומוקריפטין תמצאי מידע באינדקס התרופות של אינפומד: http://www.infomed.co.il/drug4.asp?dID=64
רופאים בתחום
ד"ר עבד עוודי
ד"ר עבד עוודי רפואת שיניים
ד"ר אריה לידור
ד"ר אריה לידור יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
ד"ר מרואן חדאד
ד"ר מרואן חדאד אורתופדיה
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו