דלג לתוכן

דרמואיד בשחלה אצל אישה שרוצה להרות

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 24/12/2007 תאריך עדכון: 22/09/2013
1 דקות קריאה

שאלה:

לפני 3 שבועות, בביקור שגרתי אצל הגינקולוג, נאמר לי שיש לי דרמואיד בשחלה הימנית, בגודל 2 ס"מ. הרופא לא היה מודאג ואמר לי לשוב אחרי המחזור. הדרמואיד עדיין שם. הרופא אומר שבינתיים אין צורך לגעת בדרמואיד, אבל מכיוון שאני רוצה להיכנס להריון, זה יכול

תשובה:

כפי שוודאי גם הבנת מן הרופא, דרמואיד הוא הגידול השפיר השכיח ביותר בשחלה, ובמרבית המקרים הוא אינו מעורר סיבה לדאגה. על פי רוב אין אפילו סימפטומים, אך אלה יכולים להופיע בהתאם לגודל הדרמואיד. ככל שהוא גדול יותר, כך יכולים להיות יותר סימפטומים. שני הסיבוכים המשמעותיים שעשויים להתפתח, אם כי הם נדירים ביותר, הם תסביב של השחלה עקב גודל הדרמואיד ומשקלו, וכן היקרעות של הדרמואיד או התפוצצותו. לכן חשוב לעקוב אחר התפתחות הדרמואיד, ואם מזהים גדילה, מומלץ להוציאו בניתוח. לגבי הריון, הדרמואיד עצמו לא אמור לפגוע בפוריות או בסיכויי הכניסה להריון, אך יש הממליצים להוציאו בכל מקרה לפני הריון, מכיוון שניתוח במהלך ההריון, אם חס וחלילה מתפתחים סיבוכים, פחות מומלץ, אם כי אינו בלתי אפשרי. ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד
רופאים בתחום
ד"ר פבל שמולבסקי
ד"ר פבל שמולבסקי כירורגיה
פרופ' שמחה מיזל
פרופ' שמחה מיזל קרדיולוגיה
 אסף מכון שמיעה ודיבור
אסף מכון שמיעה ודיבור אף אוזן גרון וכירורגיית ראש-צוואר
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו