בן 13 עם משקל נמוך וגובה נמוכים
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

יש לי ילד בן 13 ששוקל 20 קילו וגובהו 1.30 מטר. לפי עקומת הגדילה הוא מתחת לנורמה, גם במשקל וגם בגובה. בדיקות הדם שלו תקינות (לא חסר ברזל וכו'). המלצת הרופא המטפל היא לתת לו הרבה עוגות קרם, דבר שלא מקובל עלי, ומאידך הוא גם לא מעוניין לאכול דברים כאלה.

תשובה:
אני שותפה לדעתך שאין צורך להעשיר את התפריט במזונות מזיקים כמו שומן מוקשה ושומן רווי שישנם בעוגות קרם. ניתן בהחלט להעשיר את התפריט במזונות עם ערכים תזונתיים מועילים ועם ערך קלורי גבוה, שומנים (אגוזים, טחינה, אבוקדו, שמן זית וקנולה), פחמימות (לחמניה, פיתה, תפוח אדמה, אורז, קטניות) וחלבונים (גבינות 9%, בשר בקר, ביצה, עוף ודגים). ישנן תרופות שכחלק מתופעות הלוואי שלהן גורמות להגברת התיאבון. לא ידוע לי על תרופות שנועדו להגברת התיאבון. ניתן להיעזר ברפואה המשלימה להתאמת תוספי צמחים להגברת תיאבון. אם בנך סובל מחוסר תיאבון, ניתן להרכיב תפריט המכיל מזונות "דחוסים קלורית", מזונות שבהם בנפח קטן יחסית יש הרבה קלוריות, כגון יוגורט עם פירות וגרנולה, סנדוויצ'ים בשילובים שונים ועוד. תוסף חלבון שנלקח ללא התחשבות בשאר מרכיבי התפריט היומי עלול לגרום נזק יותר מאשר תועלת. עודף חלבון בתפריט ללא מספיק פחמימות עלול ליצור עומס על הכליות ולגרום נזק. אני ממליצה על ייעוץ אצל דיאטנית קלינית אשר תתאים לבנך תפריט באופן אישי. למידע נוסף על תפריט לעלייה במשקל תוכלי למצוא כאן: http://www.infomed.co.il/questions/q_081708_9.asp