דלג לתוכן

שאלה

אני בת 32, שבועיים לאחר כריתת חצוצרה בעקבות שני כשלונות IVF. באולטרסאונד נמצא כי השחלה השמאלית נדבקה מאחורי הרחם ולא היו שם זקיקים, אלא רק בשחלה הימנית. רציתי לדעת אם יש השלכות לכך שהשחלה איננה במקומה. האם לא היו שם זקיקים מסיבה זו?

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 27/12/2009 תאריך עדכון: 18/05/2013
1 דקות קריאה

תשובה:

לאחרונה פורסם מחקר המראה כי כריתת החצוצרה החולה אצל נשים שעברו כמה נסיונות הפריה כושלים שיפרה באופן משמעותי את סיכויי ההפריה שלהן לאחר מכן, אפילו ללא טיפולי פוריות. השחלה השמאלית אמורה להמשיך לתפקד כרגיל. הביוץ וההריון יהיו כמובן עם השחלה הימנית. ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד

נושאים מרכזיים

רופאים בתחום
ד"ר אבנר בן שושן
ד"ר אבנר בן שושן כירורגיה פלסטית
ד"ר דוד חזן
ד"ר דוד חזן כירורגיה
ד"ר יוסף אקשטיין
ד"ר יוסף אקשטיין דימות
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו