ניתוח לא מוצלח לאיחוי שבר בירך
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בן 35. לאחר ניתוח לאיחוי השבר בירך העליונה עם בורג ריצ'רד, שוחררתי לביתי עם כאבי תופת. לאחר מספר ימים בוצע צילום ושם רואים שהבורג יוצא החוצה. אושפזתי, הרכיבו לי מכשיר קליפר, והמשכתי לסבול מכאבי תופת. שוב בוצע צילום, והבורג ממשיך לצאת, ועכשיו עמ

תשובה:
אתה מתאר סיבוך מוכר של ניתוח עם בורג מסוג ריצ'ארד, בו הבורג שמייצב את צוואר הפמור יוצא החוצה (cut out). אין בידי מספיק פרטים (צילומי דימות של השבר לפני ולאחרי הניתוח) על מנת לייעץ לך בדיוק מה עליך לעשות, אך במקרים מסוימים ניתן להחזיר את העצם לאיחוי. גם את עמדת הוארוס ניתן לתקן על ידי ניתוח מיוחד. ישנם מספר גורמים שקובעים אם איחוי השבר שלך אפשרי, ביניהם סוג השבר, כמות העצם שנשארה על מנת להשיג תיקון, וצפיפות העצם הקיימת. בכל מקרה, הפתרון במקרה שלך חייב להיות ניתוחי. זה יכול להיות ניתוח ששומר על מפרק הירך ומחזיר את עמדת הוארוס העכשווית לקדמותה; ואם זה לא אפשרי, ולא משיגים איחוי טוב של השבר - ניתוח להחלפת מפרק הירך. שוב, מפאת חוסר פרטים, אני לא יכול לומר מה נכון למקרה שלך, אבל נשמע שאתה לא מרוצה מהטיפול הרפואי שאותו אתה מקבל. הייתי ממליץ לך בחום לפנות לאורתופד מומחה להחלפת מפרקים דרך קופת חולים או בצורה פרטית. ישנם בארץ מרכזים מצויינים כגון בבתי החולים איכילוב, אסף הרופא, או תל השומר, בהם תוכל לקבל חוות דעת ואת הטיפול האופטימלי למצבך. אתה עדיין איש צעיר, ולכן עליך לעשות כל מאמץ להשיג את הטיפול הטוב ביותר על מנת שתוכל לחזור לנהל חיים רגילים. רפואה שלמה ד"ר עמית גיל - אינפומד