מה גורם לכבד שומני וכיצד מטפלים בבעיה
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בן 40. נמצא אצלי כבד שומני בבדיקת אולטרסאונד. מה עושים כדי לפתור את הבעיה?

תשובה:
כבד שומני הוא מחלה שבה מצטברות בכבד טיפות קטנות המכילות שומן מסוג טריגליצרידים. הסיבות העיקריות לכך הן השמנת יתר, תזונה עשירה בשומן ואלכוהוליזם. אם מצב זה ממושך וחמור, הוא יכול להוביל לשחמת הכבד, הרס של הכבד ופגיעה בתפקוד שלו. למרבה המזל, מצב זה הפיך. שינוי התזונה וביצוע פעילות גופנית (או הפסקת שתיית אלכוהול במקרה של אלכוהוליזם) יגרמו להיעלמות השומן מהכבד. הפתרון הבעיה הוא, אם כן, הפסקת שתיית אלכוהול במקרה של אלכוהוליזם, הפחתת משקל עודף, תזונה דלת שומן ופעילות גופנית. מומלץ להתייעץ עם דיאטנית לצורך התאמת תפריט מתאים. לעיתים אם רמות השומנים בדם מאוד גבוהות, וניתן לסייע לתהליך על ידי תרופות. לשם כך עליך להתייעץ גם עם רופא המשפחה שלך. איחולי בריאות ד"ר נועה גולדשר מינרבי - אינפומד