ריבוי תרופות ליתר לחץ דם שגורם לתחושה לא טובה
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

קרוב משפחה שלי נוטל את התרופות הבאות לטיפול ביתר לחץ דם: טריטייס 5 מ"ג, נורווסק 5 מ"ג, דיזותיאזיד 25 מ"ג, נורמיטן 25 מ"ג, טמבוקור 100 מ"ג, אספירין 75 מ"ג. הוא רוצה לדעם אם השילוב הזה נכון, מאחר שעם נטילת התרופות יש

תשובה:
פלקאיניד (טמבוקור) גורם לחולשת שרירים ב כ-5% מהמטופלים ולהפרעות תחושה ב כ-1% מהם. נורווסק (amlodipine) גורם להתכווצויות שרירים וחולשה ב-1%-2% מהמטופלים בו. דיזותיאזיד יכול לגרום להתכווצויות ברגליים, ונורמיטן יכול לגרום לכאבי שרירים, אך תופעת לוואי זו מאוד נדירה. אני בספק אם זו הסיבה לכאבים. כדי להעריך זאת טוב יותר את הקשר בין הבעיות שהמטופל חש לבין התרופות, יש לדעת מתי וכמה זמן הוא לוקח כל תרופה. בכל אופן, נטילה של 4 תרופות להורדת לחץ דם נשמעת קצת מוגזמת. יש לבדוק אילו תרופות הכרחיות ואילו ניתן לנסות להוריד. טמבוקור משמש להפרעת הקצב ואספירין חשוב למניעת מחלת לב איסכמית. נורמיטן גם הוא קרדיופרוטקטיבי (מגן על הלב) וטריטייס משמש לטיפול בלחץ דם, במיוחד בחולי סוכרת. אינני יודעת יותר מהו המצב, אם יש מחלות נוספות ואם לחץ הדם מאוזן, אבל התרופה הראשונה שהייתי מורידה היא נורווסק, שממילא ניטלת במינון נמוך מאוד. שוב, יתכן שהרופא הוסיף את התרופה עקב חוסר איזון בלחץ הדם, אבל לדעתי, יש קודם להעלות מינון של תרופה שכבר משתמשים בה לפני שמוסיפים תרופה רביעית ללחץ הדם. עניין חשוב הוא, כפי שציינתי בהתחלה, מהו סדר הוספת התרופות, ואם יש תרופה אחת שבאופן ברור גורמת לתחושה לא טובה. יש לפנות לייעוץ של רופא משפחה או של רופא פנימאי. בברכה, ד"ר שירי אורי - אינפומד