בדיקות דם שמעידות על מחלה ויראלית
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בן 34. לפני כחודשיים וחצי היתה לי דלקת גרון עם כאבי גרון חזקים ובלוטות לימפה צוואריות נפוחות. הגרון שלי היה ממש נפוח, ולא היתה רק תחושה של נפיחות אלא זה נראה לעין. היה לי חום של 38 מעלות במשך יום אחד. קיבלתי טיפול ברפאפן. הטיפול לא עזר וקיבלתי

תשובה:
לפי תאי הדם הלבנים, אכן מדובר בזיהום, אך מכיוון שאחוז הלימפוציטים הוא גבוה מהרגיל, נראה יותר כי מדובר במחלה ויראלית, מה גם שאם היה מדובר בזיהום בקטריאלי, הוא היה מגיב טוב לאנטיביוטיקה. בנוסף, כמות הנוגדנים ל- Streptolysin-O נמוכה מהכמות שמרמזת על זיהום בחיידק (הם היחידות הן של UNITS/ML, תוצאה של מעל 200 נחשבת לחיובית). כל הדברים הללו מכוונים למחלה ויראלית. מכיוון שציינת כי יש נפיחות ורגישות גם בבלוטות אחרות, כדאי לבדוק אם זו מחלת הנשיקה (Infectious Mononucleosis), מחלה ויראלית הנגרמת על ידי וירוס הנקרא EBV. האבחנה נעשית על ידי בדיקת דם פשוטה. אם הבדיקה הזו גם תהיה שלילית, כדאי יהיה לחשוב על כיוון אחר (אבצס, לימפומה וכן הלאה). בכל מקרה, גש לרופא המטפל להמשך בירור. בהצלחה! ד"ר נעמה זנזורי - אינפומד