מה אומר צילום ריאות עם ממצא כתם בריאות ? מדובר באדם עם דלקות ריאה חוזרו
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

מה אומר צילום ריאות עם ממצא כתם בריאות ? מדובר באדם עם דלקות ריאה חוזרות ונשנות, מעשן עם הפסקות עישון בעבר. האם כתם בצילום ריאות מצביע רק על סרטן או עוד דברים ?

תשובה:
ממצא כתמי בצילום חזה יכול להיות דלקתי, זיהומי (למשל שחפת ישנה) או גידולי. בד"כ מראה הכתם והשוואה לצילומים קודמים עוזרים באבחנה ובהערכת הסיכון. בכל מקרה עם רקע של עישון, לאדם בגילך (64), מומלץ לבצע בירור הכולל CT וגם לשקול ניקור הממצא תחת CT ולקיחת ביופסיה. אנא פנה למומחה ריאות להמשך טיפול.