הצללה על הלב בבדיקת CT אחרי דלקת ריאות
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

בתשובה לצילום חזה כתוב "הצללה מושלכת על צל הלב משמאל ללא שינוי מהותי". הייתי רוצה לדעת מה זה אומר. חשוב לציין שזה צילום ביקורת אחרי דלקת בריאה השמאלית. תודה.

תשובה:
בצילום חזה ניתן לזהות מבנים לפי הסמיכות שלהם. תסנין דלקתי, למשל, נראה לבן עקב הסמיכות הגבוהה שלו ביחס לשאר הריאה, שנראית שחורה בצילום, כי היא מכילה אוויר. צל הלב גם הוא נראה לבן על רקע הריאה השחורה. כאשר יש הצללה (כמו במקרה של התסנין הדלקתי שהיה בריאה השמאלית), באותו מקום שבו נראה צל הלב, המבנים חופפים, ולא תמיד ניתן להפריד ביניהם. הצללה המושלכת על צל הלב היא כזו שחלק ממנה חופף עם צל הלב ולכן לא כולה נראית בבירור. לפי ממצאי הצילום כנראה שהתסנין לא עבר רזולוציה שלמה, כלומר, לא נספג לחלוטין. בברכה, ד"ר שירי אורי - אינפומד