בלט דיסק - תוצאות CT המורות
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

בערך כ 3 חודשים סובלת מכאבים ברגל והקרנה לרגל שמאל. בשבועיים האחרונים גם תחושת נימול בכף הרגל. בבדיקת CT נמצא כי ב L3 L4 בלט דיסק היקפי ולצדדים עם סימני לחץ קל על השק הדוראלי. במרווח L4 L5 בלט דיסק אחורי ופרהצנטרלי עם סימני לחץ בולט על השק הדוראלי מש

תשובה:
נראה כי ה CT אכן הדגים ממצאים העשויים לגרום לסימפטומים עצביים של נימול וכאבים עקב בלט ניווני של הדיסק הבין-חולייתי ולחץ על שורשי עצבים היוצאים מחוט השדרה בגובה המותני. הממצא המשמעותי הוא בגובה חוליה מותנית L4 ו L5 . קשריות שמורל הן למעשה גם כן ממצא ניווני בו הדיסק הבין-חולייתי בולט כלפי מעלה, לכיוון החוליה שמעליו, ולא לכיוון חוט השדרה. כדאי להתייעץ עם אורתופד לגבי מעקב וטיפול באיזור בלט הדיסק המותני L4-L5.