דלג לתוכן

האם צריך לטפל בנגעי קונדילומה בהריון?

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 19/03/2009 תאריך עדכון: 28/09/2013
1 דקות קריאה

שאלה:

אני בהריון בשבוע ה-20, ויש לי נגעי קונדילומה בשפתיים החיצוניות. כמה זה מסוכן בהריון? כמה מהר צריך להסיר אותם? האם רופא עור עושה את זה, או רופא נשים? בנוסף, יש לי הפרשה לבנה. האם זה קשור?

תשובה:

נגעי קונדילומה, כל עוד הם חיצוניים ובודדים, לא מסכנים את העובר וסיכויי ההידבקות שלו קטנים. ניתן להסיר אותם על ידי לייזר בזמן הריון, אך זה תלוי בחומרתם, כלומר במיקומם ובמידת היותם מפושטים. הפרשה לבנה יכולה להעיד על כמה דברים, ולאו דווקא קשורה לקונדילומה. אמליץ לך לפנות לרופא נשים ולהיבדק, הן לגבי ההפרשה והן לגבי הנגעים, ולאחר מכן, אם צריך, לפנות לרופא עור. בהצלחה והמשך הריון קל, ד"ר קרן גלרון - אינפומד
רופאים בתחום
ד"ר אסעד אליאס
ד"ר אסעד אליאס רפואת שיניים
ד"ר איתן ראט
ד"ר איתן ראט עיניים
ד"ר דניאל קדר
ד"ר דניאל קדר אורולוגיה
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו