דלג לתוכן
אוטם לקונרי והרחבת חדרי המוח בבדיקת CT מוח
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 20/03/2006 תאריך עדכון: 28/09/2013
1 דקות קריאה
שאלה:

בבדיקת CT אחרונה של המוח נתגלה: "הרחבה קלה של גופי החדרים הלטרלים והחדר השלישי. רקמת המוח תקינה פרט למוקד לקונרי זעיר בראש הגרעין הקאודטי מימין. האוכף הטורקי "ריק". הגומה האחורית בגדר התקין.

תשובה:
אוטם לקונרי הינו אוטם נקודתי קטן שנגרם מסתימת כלי דם קטן מוחי, בד"כ על רקע מחלת יתר לחץ דם. הרחבת חדרי המוח יכולה להיות חלק מתמונה של אטרופיה, התרופפות של רקמת המוח והרקמה העוטפת אותה המאפיינת אנשים מבוגרים. במקרים מסוימים, ייתכן כי מדובר באיזושהי חסימה של ניקוז נוזל השדרה והמוח, אולם זה מאוד תלוי במראה ה CT, בסימפטומים, בסיפור המחלה ועוד. האוכף הטורקי הוא מקום מושבה של בלוטת ההיפופיזה. לעיתים היא שטוחה ולכן נראית חסרה. ברוב המקרים אין לכך שום חשיבות. בכל מקרה יש להתייעץ עם הרופא שלך או עם הרופא ששלח אותך לבדיקה, לגבי משמעות התוצאות של ה CT.

נושאים מרכזיים

רופאים בתחום
ד"ר רוברט הפנר
ד"ר רוברט הפנר קרדיולוגיה
5.0
( 10 חוות דעת )
"ש״ר רוברט הפנר היה קשוב לשאלות שלי, ענה עליהן באריכות ובהסבר פשוט וברור. הסביר את המשמעות של הטיפול, והנחה אותי לגבי טיפול ההמשך והמעקב."
 מדיקל C
מדיקל C רפואה אסתטית
5.0
( 38 חוות דעת )
"הכל 5 מתוך 5!!! כל מה שביקשתי קיבלתי. הסרה בלייזר של נגעי עור בפנים, רופא מקצועי, מענה לשאלות ומחיר טוב לפני שאני מגיע למרפאה. את כל זה קיבלתי ועם עור נקי ללא נגעים!! מומלץ מאוד לעשות רק אצלם!!"
ד"ר ארקדי ורשבסקי
ד"ר ארקדי ורשבסקי יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
מומחה לרפואת נשים ויילוד
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו