כאבים בצוואר
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בן 40 ומועסק בעבודה שדורשת עבודה מעט פיזית, עלייה על סולמות וכדומה. לפני כשבועיים התאמצתי כנראה יותר מידי, או שעשיתי תנועה לא נכונה, והתחלתי לסבול מכאבים בבסיס העורף ובשריר הטרפז הימני. הכאב חד יותר כשאני מזיז את הראש מעלה ומטה או ימינה ושמאלה. ב

תשובה:
הצילומים שעברת נועדו לשלול פגיעה משמעותית במבנה הגרמי של עמוד השדרה. לא ניתן לשלול בוודאות את כל הפגיעות ברצועות ובמבנים בצוואר ובאזור העורף, ולמען האמת, לא נראה שיש תועלת באבחנה מדויקת כזו. לרוב, הטיפול בכאבים המופיעים לאחר תנועה חדה או סיבוב מתבסס על ההנחה שנגרם נזק לרצועה או לשריר כלשהם. טיפול פשוט פותר את הבעיה ברוב המקרים. מנוחה, נוגדי כאבים ודלקת, פיזיותרפיה, דיקור ושיאצו מקובלים כולם בטיפול בכאבים מהסוג הזה. אם לא חלה הטבה תוך כשבוע עד שבועיים, או אם מופיעות בעיות חדשות, הייתי ממליץ שתפנה לרופא המשפחה לבירור. בהצלחה, ד"ר רונן בלכר - אינפומד