כאבים מתמשכים ברגל אצל חייל קרבי
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אני חייל קרבי, ומאז הגיוס תמיד יש לי כאבים ברגל שמאל משברי מאמץ. לאחרונה חל שיפור בתנאים שלי בצבא, ואני ישן טוב ואוכל טוב (ואף לוקח כדורי סידן), אך תמיד יש לי כאבים חדים ברגל אחרי כמה שבועות של ריצות. חשוב לציין שזה כ-10 ס"מ מעל "פיקת הקרסול", ותמיד

תשובה:
מנוחה היא אכן הטיפול הראשון. מעבר לכך יש מקום לברר כמה נקודות היכולות להשפיע על היכולת שלך לעבוד בעומסים: מנח כפות רגליים והצורך בהתאמת מדרסים הצורך בחיזוק מסיבי של שרירי הרגליים בדיקת הגב המותני בשל אפשרות להקרנת כאב ממנו טווחי תנועה של מפרקי קרסול ברך וירך וטיפול בהתאם אימון מתגבר ברמת קושי בצורה מדורגת ייתכן גם שצריך לתת לך אישור לשאת פחות משקל בשל האירועים החוזרים בכל נשיאת משקל מתמשכת. אני ממליץ לגשת לבירור במכון פיזיותרפיה, ובמקביל גם אצל אורתופד. רפואה שלמה ירון טילינגר, פיזיותרפיסט מוסמך מכבי שירותי בריאות