עצירות מתמשכת אצל תינוקת שיונקת
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

הבת שלי בת חודשיים וחצי, אני מיניקה הנקה מלאה, וכבר שבועיים וחצי בערך אין לה יציאה. האם יכול להיות שיש לה עצירות אפילו שהיא רק יונקת? בערב היא מתקשה להירדם ונראה שמשהו מציק לה. יש לה גם הרבה גזים עם ריח רע. האם יש משהו שאפשר לעשות?

תשובה:
תינוקות רבים סובלים מעצירות, אך נדיר שהעצירות נמשכת זמן ארוך כל כך. תינוקות הניזונים רק מהנקה סובלים בדרך כלל פחות מעצירויות משתי סיבות עיקריות: חיידקים העוזרים לעיכול, והורמון הנקרא מוטילין הנמצא בחלב האם והמזרז את פעילות המעי. אם נכשלים נסיונות לגרות יציאה, כגון עיסוי של הבטן או אמבטיה, ניתן להשתמש בנרות גליצרין, אך חשוב מאוד שהתינוקת תיבדק קודם לכן על ידי רופא ילדים כדי לוודא שאין בעיה בבטן. אני ממליצה לגשת לבדיקת רופא בהקדם. בהצלחה ד"ר נעמה זנזורי - אינפומד