טיפולים שמשפרים את סיכויי הביוץ
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אני נוטלת גלוקומין יותר משלושה חודשים עקב שחלות פוליציסטיות וקושי להיכנס להריון. החודש טופלתי באיקאקלומין וקיבלתי זריקת אוביטרל. האם ניתן להמשיך לקחת את הגלוקומין כשיש חשש להריון? בבדיקות שביצעתי נמצא כי רמת האסטרדיול גבוהה. האם זה בסדר? להלן תוצ

תשובה:
גלוקומין (מטפורמין) היא תרופה הניתנת בדרך כלל לחולי סוכרת, אך נמצא שיש לה יתרונות בטיפול ב- PCOS. מחקרים הראו כי בשילוב עם איקאקלומין, הטיפול מעלה משמעותית את שיעור הביוצים וההריונות. כל עוד אינך בטוחה כי את בהריון, ניתן להמשיך ליטול את הטיפול. רמת ההורמון אסטרדיול אכן גבוה מהנורמה בבדיקות שביצעת. תוצאות תקינות (לפי היום במחזור) הן: יום 10-1 למחזור: 68-24 pg/ml יום 20-11 למחזור: 186-50 pg/ml יום 30-21 למחזור: 149-73 pg/ml הרמות הגבוהות אצלך נובעות כנראה מתסמונת השחלות הפוליציסטיות. רמת ה- LH תקינה ורמת הפרוגסטרון מעט נמוכה. חסרות לי היחידות בהן נמדדו ערכים אלה, ולכן איני יכולה לומר בוודאות אם המצב תקין או לא. באפשרותך להשתמש במנגנון החיפוש בפורטל אינפומד ולהשוות כל בדיקה לערכי נורמה. איני יכולה לומר אם את בהריון כעת. כדי לוודא זאת אפשר לבצע בדיקת הריון ביתית, וכן בדיקת דם בה נמדדת רמת ההורמון HCG. אמליץ לך להמשיך להיות במעקב אצל הרופא המטפל, ואם יש איחור בווסת, לבצע בדיקה לגילוי הריון. בהצלחה, ד"ר קרן גלרון - אינפומד