מידע על בדיקת מי שפיר
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בשבוע ה-18 להריוני הראשון, ובסקירת מערכות ראשונית התגלתה ציסטה במוח העובר. עם זאת, בדיקות הדם שלי היו טובות. הייתי רוצה לדעת מה הסיכונים בבדיקת מי שפיר ואם היא מומלצת במצבי.

תשובה:
ממצא של ציסטה במוח העובר (CPC) ברוב המקרים חסר משמעות. כדי לדעת אם הוא קשור למחלה כלשהי, מציעים לעשות ניקור מי שפיר. זוהי בדיקה פשוטה, אך כרוך בה סיכון של 0.5% להפלה (כלומר, באחת מתוך 200 בדיקות נגרמת הפלה כתוצאה מן הבדיקה). ההחלטה אם לעבור את הבדיקה היא שלך. אני מצרפת קישור לאתר של בית החולים תל השומר ולמידע בפורטל שלנו, לפירוט על מהלך הבדיקה ועל הסיכונים וההשלכות שלה http://www.sheba.co.il/h/1049