מגוון דרכי הטיפול בכאבים בשל פריצות דיסק בצוואר
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

לאמי, בת 63, גילו לפני כשנה 5 פריצות דיסק בצוואר. מאז כל חצי שנה היא מקבלת זריקות אפידורליות במרפאת כאב. בפעם האחרונה שקיבלה זריקות לא הגיבה אמי כצפוי. הכאבים לא עוברים, שלא לדבר על תחושת שרירים תפוסים מתמדת. התנוחה הטובה ביותר בשבילה היא שכיבה, אז כ

תשובה:
טוב שאמך מטופלת כבר במרפאת כאב, שם ינסו לתת את הטיפול הנכון מבחינה תרופתית. כדאי שתמשיכו להתייעץ עם הרופאים שם, כי אולי תרופות אחרות, מעבר לזריקות, יוכלו לעזור. מובן שיש להשתמש בהן רק בהמלצת המומחה לכאב ובאישורו. טיפולים אלטרנטיביים כמו שיאצו ודיקור יכולים גם לעזור, אך לא לפתור לגמרי את הבעיה. צריך להתמיד בהם ולעבור לפחות 8-6 טיפולים כדי לראות תוצאות. לגבי הפיזיותרפיה, האם אימך קיבלה תרגילים לביצוע מעבר למתיחות הצוואר? האם היא הקפידה לבצע אותם? העובדה שהכאבים נרגעים בשכיבה יכולה לרמז שיש מצב מכני שנכון יותר לצוואר שלה, ויש לבדוק את זה יותר לעומק. יש בקופות חולים מסוימות סדנאות להתמודדות עם הכאב הכרוני, כדאי גם שאמת תתעניין בקופת החולים שלה. בהצלחה, קתרין אטל - פיזיותרפיסטית