קרע בברך והטיפול בו
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בן 24. בעת משחק כדורגל סובבתי את ברך ימין ולאחר כחודש וחצי הופניתי לבדיקת MRI שהראתה שאני סובל מ"קרע בחלק המרכזי של ה- ACL" וגם מבצקת לשדית בברך. מהי בדיוק הפציעה הזו ומה תהליך ההחלמה ממנה ללא ניתוח ארתרוסקופיה? אני בריא בדרך כלל ולפ

תשובה:
ההחלטה אם לטפל באופן ניתוחי בקרעים ב- ACL תלויה לא רק בפענוח בדיקת הדמיה כלשהי, אלא בראש ובראשונה בבדיקה גופנית, בהערכה של יציבות הברך, ובמצבו של המטופל, בכלל זה דרישותיו מהברך. הטיפול שניתן לאדם שאינו פעיל עם קרע חלקי יהיה שונה מהטיפול שיקבל אתלט המתפרנס מספורט תחרותי. לצורך הערכה והחלטה על המשך הטיפול הייתי ממליץ לך לפנות למנתח המתמחה בפגיעות ספורט לצורך ייעוץ מתאים. בהצלחה, ד"ר רונן בלכר - אינפומד