סיכויי ההולדה של גבר עם תסמונת קליינפלטר ואישה עם תסמונת טרנר
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

מה הסיכוי להולדת בן בריא מגבר עם תסמונת קליינפלטר ואישה עם תסמונת טרנר?

תשובה:
הסיכוי קטן, לצערי. אחד התסמינים של גבר הסובל מתסמונת קליינפלטר היא עקרות. המחלה לרוב אינה מועברת בתורשה, כי הגברים אינם פוריים. בכמחצית מהמקרים ניתן למצוא תאי זרע באשכים ולהשתמש בהם להפריה חוץ-גופית. במקרים אלה יכולה המחלה לעבור ליילוד זכר. לגבי תסמונת טרנר, לרוב הנשים הסובלות מתסמונת זו ישנה פגיעה בשחלות עד כדי מצב של חוסר שחלות ואל-וסת, ולכן הסיכוי לכניסה להריון הוא קטן מאוד, וגם במקרה של כניסה להריון, השכיחות של הפלות ומומים מולדים גבוהה. בברכה, ד"ר קרן גלרון - אינפומד