מהן ציסטות בצוואר הרחם
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בת 45. התגלו אצלי ציסטות על צוואר הרחם. האם זו אותה מחלה כמו סינדרום שחלות פוליציסטיות, רק עם מיקום שונה, או שזה דבר אחר לגמרי?

תשובה:
התשובה היא לא: ציסטות בצוואר הרחם ותסמונת השחלות הפוליציסטיות הם שני דברים שונים. ציסטות בצוואר הרחם הם סוג של גידול שפיר (בניגני) של צוואר הרחם. אין זה ממצא סרטני והוא אינו מסכן חיים. לרוב הטיפול בו הוא כריתת הציסטות. בברכה, ד"ר קרן גלרון - אינפומד