בדיקת זרע - תוצאות לא תקינות
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

בגיל צעיר עברתי ניתוח וריקוצלה בהצלחה. ביצעתי בדיקת זרע, והתוצאות: צמיגות 1 נפח 3 ריכוז 80*10^6 תנועה 48% TOTAL MOTILE COUNT 114*10^6 בבדיקה ע"פ שיטת Kruger היו התוצאות: תאים תקינים 4 פתולוגיית ראש 88 פתלוגיית זנב 8 אבחנה משוערת: te

תשובה:
השאלה, כמו גם המצב, מורכבת למדי, ואין ספק שעליך להיוועץ באורולוג מומחה. וריקוצלה, הרחבת ורידי האשך, היא תפעה נפוצה, המצויה אצל כ-15% מאוכלוסיית הגברים. הסיבה נעוצה לרוב בבעיות אנטומיות הקשורות למבנה או לתפקוד הוורידים הללו. סיבות נדירות יותר לתופעה הן גידול באגן הלוחץ על מוצא הוורידים, חסימה של ורידי הכליה, ועוד. Teratozoospermia משמעה שיש כמות מעטה של תאים בעלי מורפולוגיה (מבנה) תקינה, כלומר פחות מ-15%. כמות התאים התקינים בבדיקתך היא 4%, וזו תוצאה הנחשבת לחמורה. גם תנועתיות הזרע ירודה יחסית. על מנת לקבוע עקרות, לא די בבדיקת זרע אחת. יש לחזור על הבדיקה, ולשים לב במיוחד לתנועתיות הזרעים, למספרם ולצורתם. לגבי אפשרויות טיפול, קודם כל חשוב לבדוק מה המקור לחוסר תקינות הבדיקות. ישנם טיפולים אפשריים רבים ושונים, כגון תרופות המעלות את ריכוז הזרעים בנוזל כאשר הוא נמוך. ניתן גם להקפיא זרעים ושהאישה תעבור הזרעה מלאכותית, ועוד. לעוד מידע, ראה http://www.emedicine.com/MED/topic1167.htm