מהן אפתות בפה ומה גורם להופעתן
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בת 35. זה כמה שבועות שיש לי אזור מציק במרכז הלשון, בו התחושה דומה לאחר כוויה. לא ייחסתי לזה חשיבות והתעלמתי. הערב הסתכלתי על הלשון בראי וראיתי במרכז הלשון, כחמישה ס"מ מהקצה, מין כיב שטחי מאוד, אזור מעט אדום יותר, עם כמה סדקים וכמה פקעיות בול

תשובה:
כיבים שטחיים בלשון נפוצים מאוד וידועים בשם אפתות. לא ידוע מהו הגורם להיווצרותם, אך ישנה סברה שזהו תהליך דלקתי מקומי. ישנם גורמים שמזרזים התפתחות אפתות, כמו מחסור בוויטמין B12, מחסור בברזל, לחץ נפשי, שינויים הורמונליים ועוד. הטיפול המומלץ הוא סימפטומי, שמטרתו להקל על הכאב. לרוב האפתות חולפות מעצמן לאחר כמה ימים גם ללא טיפול. אמנם התיאור שמסרת מתאים להגדרה של אפתה, אך מכיוון שאת מציינת אזור גדול יחסית, ושהכיב נמצא בפיך כבר כמה שבועות, אני ממליצה בכל זאת לפנות לרופא לבדיקה. בשלב ראשון פני לרופא המשפחה. ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד