תזונה לפני בדיקת דם סמוי בצואה
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

האם מותר לאכול לפני בדיקת דם סמוי בצואה עגבניה, פלפל, מלפפון, חסה, תפוח עץ, אגס, אפרסמון, פירות יבשים? ומה מומלץ לעשות כדי להבטיח יציאות?

תשובה:
לפי הוראות שירותי בריאות כללית, יש להימנע מאכילת בשר בקר 3 ימים לפני ביצוע הבדיקה, ומותר לאכול כל מאכל אחר. אסור ליטול סירופ או כדורים המכילים ברזל או ויטמין C. המאכלים שציינת אינם מהווים בעיה. כדי להבטיח יציאות, מומלץ לשתות הרבה מים, ולאכול מזון עשיר בסיבים, פירות וירקות. בברכה, ד"ר שירי אורי - אינפומד