בקע סרעפתי מולד שלא אובחן בסקירות בהריון
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

ילדתי לפני 10 ימים תינוק עם מחלת הרניה דיאפרגמטית. כתוצאה מכך הכליות, המעיים והכבד ישבו על הריאה הימנית. הילד עבר ניתוח והוא מאושפז. רציתי לדעת איך יכול להיות ששתי הסקירות היו תקינות, וכל הבדיקות היו תקינות עד לשבוע ה-37 שבו ילדתי עקב צירים מוקדמים,

תשובה:
בקע סרעפתי מולד הוא מום המופיע בלידה אחת או שתיים מתוך 5,000 לידות. ניתן לזהות את הבקע בבדיקות אולטרסאונד, אך לצערי, בחלק משמעותי של העוברים, לא מתגלה הבקע עד ללידה עצמה, למרות ביצוע הבדיקות השגרתיות. אין לי מספיק מידע לגבי אילו בדיקות ביצעת והיכן, ולכן איני יכולה לומר אם היתה טעות באבחון או שפשוט לא ניתן היה לגלות זאת לפני הלידה. שאלה דומה לשלך נשאלה בעבר באתר: http://www.infomed.co.il/questions/q_102608_10.asp